maanantai 20. tammikuuta 2014

I'm breaking out, not down

I might be young
But I know my mind
I'm sick of being told
What's wrong or right
 
Nykyään on lähestulkoon mahotonta tehä yhtään mitää ja olla tulematta tuomitsetuks. Oli sitte kyse siitä, mitä sä sanoit tai mitä sä teit, joku on koko ajan kertomassa sulle että sä teet tuon ja tän ja kaiken väärin. Muitten mielipiteisiin jää liian helposti koukkuun ja sillon omasta olemisesta tulee pelkkää sokeaa muitten miellyttämistä. Oman identiteetiin, mielipiteitten ja yksinkertaistenkin ajatusten heittely kuuluu kasvuun, mut mikään ei voita sitä tunnetta, ku viimeinki tajuat kuka oot ja mitä sun on tarkotus elämälläs tehä.

I got the right
To make up my mind
Say it loud and clear
 
 
Oman minuuden löytäminen voi lähtee ihan pienistäkin jutuista. Missä sä asut? Mitä musiikkia sä kuuntelet? Minkä maan kansalainen sä oot?
Nää niin mitättömiltä kuullostavat jutut kertoo meistä jo hirveen paljon. Ihminen lähettää jatkuvast huomaamattaan erilaisia signaaleja ympäristöönsä omasta itestään ja mielialastaan, jotka muut kuitenki rekisteröi. Jokanen meistä on kuin mosaiikki, koottu erilaisista, erikokosista ja rikkinäisistä palasista, mut silti me ollaan taidetta. Älä aliarvioi niitä pieniä asioita, mut älä myöskään anna niitten määrittää sua. Sulla on oikeus muokata omaa minuuttas sellaseen muottiin mikä sopii sulle eikä naapurin Maijalle.

Olit sitte selvillä siitä kuka sä oot tai et, sulla ei oo aikaa jäädä jumittamaan paikoilles sen toivossa että yhtäkkiä vaan koet jonkin sortin valaistuksen. Sun ympärillä tapahtuu jatkuvasti uskomattomia ja kauniita asioita, joten älä jää tuijottamaan tyhjää seinää ku voisit tuijottaa tähtitaivasta. Älä jää vellomaan menetyksiis tai sydänsuruihis vaan koska et jaksa nostaa päätäs sieltä rapakosta, sure aikas, opettele taas nauramaan ja nouse jaloilles. Itsesäälissä vellominen ei hyödytä ketään - varsinkaan sua. Vaikka sä et liikkuis minnee, muu maailma jatkaa kulkuaan eikä se jää odottelemaan sua.
 

 I might be young
but I know who I am
So I don't follow like a marching band
 
Sä tiedät ite parhaiten kuka sä oot, etkä sä tarvi ketään muuta kertomaan sitä sulle. Älä anna kenekään muun päättää sun puolesta kuinka sun pitäis pukeutua, puhua, harrastaa tai olla. Tää on sun elämäs eikä kukaan elä sitä sun puolesta, joten vain sulla on oikeus komentaa itteäs ja kertoa muille siitä. Maailma potkii välillä pirun kovaa ja joka ilmansuunasta, mut elämässä on kyse siitä, kuinka kovaa sä jaksat potkia takasin. Pidä siis pääs, työskentele rehdisti ja kunnianhimosesti kohti unelmias (oli se sitte suuri tai pieni, joskus pitää kiivetä kukkulan päälle nähdäkseen vuoren) äläkä ikinä anna periks. Tee töitä onnellisuutes puolesta, koska et tuu koskaan yltämään täyteen kapasiteettiis jos ruoskit itteäs jokasesta virheestäs. Oo rakastava ja ystävällinen, positiivinen energia on puoli unelmaa.
Vaali mielessäs niitä hetkiä ku tunsit olevas onnellisimmillas, sillä niitä tunteita voit muistella jälkikäteen ja ammentaa voimaa tulevaa varten. Ravista harteiltas epäonnistumiset mut muista ottaa niistä opiksi.


 Drop me in the ocean, I'll swim
Put me in with the lions, I'll roar
There's a survivor within
So much stronger than I was before
 
Älä lannistu, elämässä tulee takaiskuja vaikka muille jakaa. Vaikka sun olo olis kuinka toivoton, jossain sussa on vielä voimaa siihen viimiseen iskuun. Ammenna voimaa kaikesta siitä negatiivisesta jota oot koskaan joutunu kohtaamaan, ja laita sua epäilleet ihmiset katumaan sitä päivää ku ne sano ettet pysty johonkin.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Mielipide, joka pitää harvinaisen hyvin paikkansa.
  Kaikkea ei aina kannata arvostella.
  Jotain voi myös kehua.
  Kaikessa on omat särmänsä, kun oikeasti pysähtyy paikalle ja maistelee.
  Tämän takia pakollinen
  Hymy
  =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tää kommentti sai mut jostan kumman syystä paljo paremmalle tuulelle, kiitos iha hirveesti! :-)

   Poista

Laita rohkeest kommenttia tulemaa, emmiä pure :-)