maanantai 7. tammikuuta 2013

It does matter

"En oo ehkä ikinä nähny rumempaa muijaa"
"Kiusatut on itte syypäitä siihe et on kiusattuja, mitäs on sellasii"
the list goes on and on.

Haluisin vaa tietää, et mis vaihees se alko olee ok, et jossei jonku naama miellytä ni ei tarvi sanojakaa säännöstellä. Oon nyt viimeaikoin alkan kiinnittää huomioo ja olemaa kriittisempi sen suhtee mitä mun ja mun kavereitten suusta pääsee. Enhän mää oo ikinä ollukkaa sellanen et haukkuisin ketää pahasti, mut nyt oon laittan oman kieleni viel tarkemmin syynii koska kuka siitä oikeesti hyötyy jos pistän merkille et naapurin pirkko on lihonu kaksataa grammaa. No one. Mun joilleki kavereille tää tuntuu viel näin ylä-aste ja lukioaikoinakii vähän haastavampaa. Mun ymmärrryksen ulkopuolelle jää se, et suurin osa mun ikähaarukassa olevista nuorista tuntee epävarmuutta itsestää ja omasta kehostaan. Silti pitää tieten tahtoen mennä haukkumaan muitten ulkomuotoo ja luonnetta. Ei siitä hyödy kukaa joten mitä väliä sil on.

Tietty ei oo mun homma alkaa seulomaa sitä mitä muut puhuu, mut ehkä vituttavimpii vastauksii siihe, et pyydän jotkuta pitää vähä pienempää suuta ja harkitsemaa sanojaa on mm "Suomi on vapaa maa", "mulla on oikeus mielipiteeseeni" tai "mitä se sinuu kiinnostaa mitä miä puhun?" yms.
Seriosly? Ei siinä mitää, tälläset kommentit vaa kertoo aika paljo kyseisen henkilön henkisestä kehityksestä ja sen suunnasta.

Ihan oikeesti tää ihmisten töykeys menee multa yli. Mietin, miten ennen siit hyväst ystäväst tuli kovasananen ihminen joka käskee mun olemaa hiljaa koska ketää ei kiinnosta. Mietin, miten sivaltavast ne tytöt jotka oon tuntenu tarhasta asti kommentoi ja on kommentoinu mun ulkonäköö. Joko miä yritän olla joku pikkuvanha aikuista leikkivä pentu, tai sitte ihmiset ei vaa yksinkertasesti harkitse sanojaa paskan vertaa.

Hyvää koulujen alkuu kaikille !// kuvaton postaus koska ah-aina-niin-ihana-blogger taitaa kärsiä menkoista eikä suostu niitä lataamaan.


10 kommenttia:

 1. Ihan liian totta. Oon usein miettiny, mikä ihmeen tarve nuorilla on puhua toisistaan paskaa, jopa kavereistaan tai jostain ventovieraista keistä ei tiedä pätkääkään. Sitten vielä kun ne sanoo kuinka hyvä on olla erilainen ja omaperäinen, mutta tosiasiassa kun sellainen kävelee vastaan niin haukutaan se pystyyn.

  Sulla on tosi kiva blogi ja kivoja postauksia! (:

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä täysin totta!
  Sulla on muuten mukavan olonen blogi (:

  VastaaPoista
 3. sulle olis haastetta mun blogissa!

  http://makeawish-nemla.blogspot.fi/2013/01/haaaste.html

  VastaaPoista
 4. sulle olis haaste mun blogissa (:

  http://skyisnotthelimitt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Jos naiset kuuluu keittiöön ni miehet ulkoruokintaan!
  Hyvää tekstiä taas kerran!!

  VastaaPoista
 6. oho väärä postaus uups

  VastaaPoista
 7. Itsekin tämänkaiken hullunmyllyn keskellä voin sanoa, ettei edes ystävyys tarkoita sitä, ettei puhuttaisi paskaa. ''Paraskaverikikin'' voi buustata itseään ylemmäs puhumalla toisesta pahaa. Sulla on muuten ihana blogi :)

  http://beatywings.blogspot.fi

  VastaaPoista

Laita rohkeest kommenttia tulemaa, emmiä pure :-)