maanantai 27. elokuuta 2012

Respect my boundaries 'cause I'm the only one who can break them

Jokasella ihmisellä on rajansa. Korkeet tai matalat. Ja jokanen ylittää joskus rajansa. Korkeelta tai matalalta. Mut millon rajojen ylittäminen on vaa jännittävää puuhaa, ja millon se muuttuu epämiellyttäväks pakottamiseks?

Rajat luo turvallisuutta, ja tuntua siitä että sä hallitset itseäs. Mut sitku asiat alkaaki luisuu siihen suuntaa, ettet sä välttämättä enää  tunnekkaa oloas niin varmaks, kuis suu pannaan? Ne on ne omat rajat jotka tuppaa tulemaa vastaan. Joskus se on hyvä juttu, joskus ei. Joskus on ihan hyvä, et sä ymmärrät lyyä jarrut pohjaa ku homma menee epämiellyttäväks, mut toisaalta mikään ei voita sitä ihanaa tunnetta ku oot ylittäy ittes ja saavuttanu jotain hienoo.

Mistä tietää et homma alkaa luisuu käsistä?
Millon sun just kannattaa lyyä ne jarrut pohjaa?
Vai millon on just se oikee hetki koota ittes ja antaa mennä niin että paukkuu.

Sä oot oman kehos ja mieles haltija. Sä oot ainoo, kenellä on oikeus vetää överiks.
Kukaan muu ei saa pakottaa sua tekemään mitä sä et halua.
Vaikka kuinka ihana ihminen ois kyseessä, vaikka kuinka ihania mahdollisuuksia se tarjoiskaan, jos et oo valmis, älä suostu. Simple as that.

Positiiven painostaminen tekee vähän parempaa jälkee. Aattele nyt vaikka, jos haluut tyyliin mennä hyppää jonku benji-hypyn, mut rohkeus ei riitä. Siin tilantees on upeeta, et on kavereita jotka vähä painostaa sua ja auttaa ymmärtämään et se naru todellaki pysyy sun nilkoissa kiinni.
Sitte on taas negatiivista painostamista, joka taas ei johda yhtään mihinkään.
Sun ei esimerkiks tarvi säädön/nykysen kumppanin yms kanssa mennä yhtään pidemmälle ku et oo valmis menemää. Jokasella on oikeus omaan koskemattomuuten, ja siihen et tuntee olevansa turvassa. Omat rajat pitää tehä selväks, et molemmat osapuolet on perillä siitä mitä saa ja mitä ei saa tehä. Jos tää tyyppi ei sitte siitäkää ymmärrä, onks koko jutulla ees mitään väliä? Okeiokei, saattaahan se olla ihan imartelevaaki ku joku tykkää susta niin paljo, mut kannattaa sit miettii onks siinä tyypissä oikeestaan ees mitään kiinnostavaa. Apua, nyt harhauduttii aiheesta. Iik.

Se, mitä mä nyt yritän sanoo on, et jos joku asia tuntuu teist niin epämiellyttävältä tai ylitsepääsemättömältä ni älkää yksinkertasest tehkö sitä. Yrittäkää erottaa ne positiiviset ja negatiiviset jutut jokasesta asiasta joka ei tunnu heti omalta. Sillee vältytään kaikki huonoilta kokemuksilta ja viiden vuoden itkuputkilta. :-)


 
 
Muistakaa, positiivinen rajojen rikkominen!:)Aijjuu, lisään tällee viel loppumetreillä. Sun rajat ei määritä sua ihmisenä, eikä ketään muutakaan.
Jokanen rikkoo tai on rikkomatta niitä omaan tahtiinsa.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. häh kiittti mistä?:D oonko vaa hidas

   Poista
 2. ihana banneri :-)

  olis kiva, jos kävisit laittaa kommenttia mun blogiin: http://words-of-thoughtss.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!:-) Meen tsekkaa sun blogin =)

   Poista
 3. Hieno ulkoasu! (:

  http://girlandhighheels.blogspot.fi/ <--- käy kurkkaamassa (:

  VastaaPoista
 4. Moi! täs tulin kirjottelee sit arvosteluu sun blogist demist!(: nii siis tykkään sun bannerist tosi paljon! ja kuvat on kivoi(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :-) Monet ei tykkää jos blogeis käytetää tollasii kuvii, mut toisaalta tää ei ookkaa lifestyle blogi, ni paha löytää/laittaa toisenlaisii kuvia:-)

   Poista

Laita rohkeest kommenttia tulemaa, emmiä pure :-)