torstai 9. elokuuta 2012

Just 'cause I'm a woman doesn't mean I'm weak

Palataas pari kuukautta taaksepäin, kesän alkuu. Varsinaissuomelainen koulu. "Mikroshortsijupakka"

                        "Jos on niin paljon paljasta pintaa, että pakarat näkyvät ja kaikki on paljaana,
                          voi pojilla olla tukalat paikat" ~ Rehtori Irmeli Talja


Siis anteeks mitä? Huomaa taas vaihteeks, kuinka vanhanaikaset ajatusmallit suuressa osassa Suomee vieläki vallitsee. Nainen esitetään seksiobjektina, ja miehet halujaan hillitsemättöminä eläiminä. Seriosly? Kommentillaan rv Talja siis kehottaa tyttöjä verhoamaa ittensä, jottei pojilla tuu vaikeuksia hillitä halujaan. Ei tää oo eka kerta ku te kuulette mitää tällästä, vai? Vaikka me eletään kakstuhattalukuu, valtaosastolla väestöstä tuntuu olevan vielki vaikeuksia sen faktan kanssa, ettei naisen ainoot tehtävät ookkaa enää kokkaus, pyykinpesu, lastenhoito ja miehen tyydyttäminen. Nyt käsi sydämmellä, kuinka moni teistä myöntää joutuneensa sovinististen kommenttien (ees "läpällä" heitettyjen") kohteeks? Tai kuinka moni on joskus itte ollu tällästen kommenttien takana? No, nyt on aika heittää sata vuotta vanhat ajatus- ja käytösmallit sinne minne aurinko ei paista. Ite oon ainaki niin kyllästyny kuulemaa miespuolisilta henkilöiltä tulevia kommentteja siitä, miten nainen kuuluu keittiöö ja "tää ei oo akkojen hommaa". Luulen, et niin ootte teki.

Saattaa tuntuu, et ei yhen mielipiteellä oo näin isossa maailmassa mitään väliä, mut kyl sil kuule on. Jos kaikki ajattelis tollee, ni eihän mistää tulis ikinä mitää. Nyt on vaa aika, et te ette enää siedä niitä kommentteja, ja näytätte, et nainen pystyy kaikkeen siinä missä mieskin. Teil on oikeus tulla kohdelluiks tasavertasesti sukupuolesta riippumatta, eikä kulttuuri, uskonto tai mikää muukaa asia sais siihen vaikuttaa.

Feminismi. Suurelle osalle ihmisii tulee täst sanast mielee kalju miesvihaaja. Kuinka tomuuntunu tääki käsitys on, mut tää ei oo mun pointti. Feminismi on tasa-arvon kannatusta, joka useimmiten koskee naisten ja miesten  välisiä kuiluja, mut feminismi ajaa myös miesten, homoseksuaalien ja tummaihoisten asiaa. Noh, ei mennä siihen nyt. Mun jutun pääpointtina ois vaa saada teijät tajuamaan, että kyllä ne miehet välillä voi sen voileivän tehä iteki, tai valmistaa sen niin kulinaarisestu vaativan makaroonilaatikon.

Tuntuu taas, et tät tekstii pitäis jatkaa romaaniks asti, mut mä taijan pääpirteissäni olla asiani sanonu.
Hyvää koulujen alkuu, ja pitäkää pintanne :-)

6 kommenttia:

 1. Oih hienost kirjotat! jatka toki postailuu,mielellää lukee tälläsii:-)

  VastaaPoista
 2. Oot ihan himo hyvä kirjottaan. Tuota lukee kyllä tosi mielellään. En edes kiinnittänyt huomiota siihen ettei ollut kuvia :)

  http://two-hundred.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Aloin vasta vähän aikaa sitte sun lukijaks, mutta pakko sanoo että oot ihan loistava kirjottaa! Varsinki toi sun edellinen postaus ikävästä oli ihan huippu. Toivon että sun postauksia pääsee lukee vielä pitkään tulevaisuudessaki (:

  VastaaPoista
 4. Hah, kiitti kaikille! :-) Ja Sanni, huomasin iteki vast ku olin julkassu tän et unohin kuvat.. :D Tän tyylisii postauksii tuntuu muutenki olla vähä hankala löytää kuvii, ku aihepiirit on niin erilaisii ku life-style blogeilla :-)

  VastaaPoista
 5. Todella hyvä postaus!
  Mä olen juuri väitellyt tästä poikaystävän kanssa. Sen mielestä pohjimmiltaan kaikki kaveripojatkin tahtoo multa seksiä ja baarissa ollessa olen miesten mielestä tyrkyllä ja vapaata riistaa. Ollaan taisteltu mun pukeutumisesta, onneks se asia on nyt aika selvä eikä tarvii enään vääntää. Poikaystävän mielestä varmaan 90% vaatteista, joita käytin juhliessa oli vääränlaisia. Baariin kelpais kuulemma hyvin huppari ja farkut, joo kyllä :D Sama taistelu on kotitöiden kanssa, mun tehtävä on kuulemma kokata ja siivota, onneks oon saanut tästäkin asiasta jonkinlaisen kompromissin.

  Eniten ärsyttää se, kun naiset syyllistävät toisiaan. Arvostellaan ja haukutaan toisia, jotka ei sopeudu tiettyyn muottiin. Pukeutumisen perusteella tehdään naisista h****a ja muuta mukavaa.

  Mut niin, lisää tällaisia postauksia! Tykkäään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, ei me naiset voida oottaa että muut kunnioittaa meitä jos ei me kunnioiteta toisiamme. Mut yhteiskunta on siinäki ihan fucked up, et naiset leimaantuu niin helposti "huoriks" yms ja miehet vaa pelimiehiks eikä siinä osata nähä mitään pahaa. Mä oon ainaki ihan lopen kyllästyny toho miesten egoomisee siitä kuinka naiset ei osaa tehä mitää.. Pidäs se poikaystäväs kurissa, hyvää syksyä teille!:-) x

   Poista

Laita rohkeest kommenttia tulemaa, emmiä pure :-)